Spelletjes

Spelletjes zorgen voor heel veel plezier, en zijn belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Educatief betekent natuurlijk niet dat het saai is! 

Van spelen met elkaar leren kinderen met elkaar omgaan. Ze leren zich inleven in andere kinderen, rekening houden met elkaar, samen delen, op hun beurt wachten en samenwerken.

Vanaf een jaar of 4 lukt het kinderen beter om samen te spelen. Thuis, op straat, in de speeltuin, bij spelletjes en op school gelden regels. Ze hebben elkaar nu ook echt nodig bij het spel. Al doende leren ze rekening met elkaar te houden. Vooral kleuters spelen vaak inbeeldingsspelletjes waarbij ze ‘doen alsof’. Dit bevordert hun fantasie en spelenderwijs leren ze zo met de werkelijkheid omgaan. Oudere kinderen kunnen steeds beter ‘rollen’ verdelen en gaan met elkaar regels afspreken.

Veel gezelschapsspelletjes zijn geschikt voor verschillende leeftijden. Voor de band met je kind is het goed om samen spelletjes te doen. Dat kan bijvoorbeeld ook in gezinsverband, of je kunt kinderen samen een spel laten spelen.

Spelletjes zijn niet alleen leuk om te doen maar ook leerzaam. Je kind leert bijvoorbeeld spelenderwijs steeds beter tellen, onthouden en oplossingen bedenken. Ook is een spel een wedstrijd. Iedereen die meedoet, wil graag winnen. Kinderen leren zo dat ze ook wel eens kunnen verliezen en hoe ze daarmee om kunnen gaan.

Bekijken als Rooster Lijst

37 producten

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Chameleon Pintoy
    Chameleon Pintoy
    Speciale prijs € 9,99 Normale prijs € 15,99
Bekijken als Rooster Lijst

37 producten

per pagina
Aflopend sorteren
Copyright © 2017 DoeppieDee en Bezige boefjes.