Bigjigs

Bigjigs Toys werd in 1985 geboren in het tuinhuisje van Peter Ireland in Kent, Engeland. Peter leerde een leraar Craft Design te worden en begon in zijn vrije tijd houten speelgoed te maken. Vrienden en familie waren zo onder de indruk van zijn houten creaties dat ze hem bleven vragen speelgoed voor ze te maken! Peter realiseerde zich dat hij iets op het spoor was en begon houten puzzels te maken van vloerplanken, die hij en zijn vrouw Liz op ambachtelijke beurzen in het hele Verenigd Koninkrijk verkochten. Liz en Peter waren allebei leraar van beroep, dus de ontwikkeling en opvoeding van kinderen hebben altijd centraal gestaan ​​in wat ze doen. Op een schoolreis namen Peter en Liz de beslissing om te stoppen met lesgeven en fulltime in de speelgoedbusiness te gaan. Bigjigs Toys was geboren!

Peter's vloerpuzzels evolueerden naar houten speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Begin jaren negentig brachten ze de eerste postordercatalogus uit. De bestellingen kwamen binnen en het bedrijf begon zich over het hele land te verspreiden. Op het hoogtepunt drukten ze elk jaar meer dan 500.000 catalogi! Bigjigs Toys is sinds 1985 enorm gegroeid, maar blijft nog steeds een familiebedrijf. Liz en Peter zijn nog steeds betrokken bij elk aspect van de speelgoedproductie, van het speelgoedontwerp tot het inpakken van de bestelling. De twee zonen van Liz en Peter, Sam en Tom, werden directeuren in 2017. Zelfs kleinkinderen Arthur en Edith doen mee aan het testen van het speelgoed! Het is en blijft een familieaangelegenheid.

Bigjigs Toys begon aan andere speelgoedwinkels en retailers te leveren, waardoor handel en B2B-verkopen de grootste inkomsten waren. In 2018 lanceerden ze de B2C-website en verkopen nu rechtstreeks aan consumenten. In hetzelfde jaar kochten ze Tidlo van John Crane, een gerenommeerde fabrikant van houten speelgoed. Bigjigs Rail, Didicar, Tidlo en ZooBooKoo maken allemaal deel uit van de Bigjigs Toys-familie. Ze zijn trots om vijf geweldige merken te verdelen, waaronder CollectA, Gowi Toys, Green Toys, Lottie Dolls en Tiger Tribe. Bigjigs Toys opereert vanuit een groot magazijn in Folkestone, Kent en distribueert speelgoed wereldwijd naar meer dan 100 landen. Ze hebben onlangs een gloednieuw kantoor gekocht op slechts een paar minuten afstand van het magazijn. Ze hebben momenteel 46 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk en blijven groeien.

De missie van Bigjigs Toys is het leveren van hoogwaardige, veilige en betaalbare producten die op verantwoorde wijze zijn geproduceerd en een aanvulling vormen op de ontwikkeling van kinderen door middel van plezier, verkenning en leren. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid voor het milieu en verantwoordelijke productie. Ze werken nauw samen met een aantal productiefaciliteiten in het Verre Oosten die regelmatig worden bezocht door algemeen directeur Liz. Liz besteedt grote zorg om ervoor te zorgen dat de faciliteiten ethisch werken en zich inzetten voor de kwaliteit die verwacht wordt.

De directeuren bezoeken de locaties waar het hout vandaan komt om ervoor te zorgen dat aan de milieucriteria wordt voldaan. De meeste van producten worden vervaardigd uit Rubberwood. Rubberwood is een bijproduct van het latexproductieproces. In plaats van dat het hout aan het einde van zijn nuttige levensduur wordt weggegooid, wordt het geoogst uit aanvulbare bossen en gebruikt in de speelgoedproductie. Het is een massief hardhout, perfect voor het produceren van hoogwaardig, slijtvast speelgoed. De partnermerken worden geselecteerd op basis van vergelijkbare milieu- en sociale referenties. Zo wordt Green Toys in de VS alleen gemaakt van gerecyclede melkkannen. Ze zijn ook FSC®-gecertificeerd met FSC® C147826, wat ervoor zorgt dat het hout uit verantwoord beheerde bossen komt en voldoet aan de "Gouden Standaard" van duurzame bosbouw. Al het speelgoed in het assortiment is op veiligheid getest door een onafhankelijk laboratorium om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de normen die vereist zijn om te worden verkocht in Groot-Brittannië (BS EN71), Europa (EN71-voorschriften) en/of Noord-Amerika (ASTM-voorschriften). Dit testproces omvat rigoureuze duurzaamheidstests, chemische en verfanalyses en aandacht voor richtlijnen die geschikt zijn voor de leeftijd.

Het speelgoed is ontworpen op het hoofdkantoor in Folkestone door het creatieve team. Elk product is ontworpen om belangrijke vaardigheden aan te moedigen en is geclassificeerd volgens richtlijnen die geschikt zijn voor de leeftijd. Ze geloven sterk in het belang van spelend leren en de producten ondersteunen een bepaald aspect van de ontwikkeling van kinderen. Van ritme tot nummerherkenning, van handvaardigheid tot grove motoriek, ze stimuleren kinderen graag om te spelen, ontdekken en leren. Jonge kinderen verkennen vaak texturen met hun mond. Tijdens deze fase moet u er zeker van zijn dat er geen chemicaliën van het oppervlak van het speelgoed worden ingenomen. U kunt er zeker van zijn dat al de producten gebruikt maken van kindvriendelijke verven, beitsen en lakken en voldoen aan strenge veiligheidstestrichtlijnen met betrekking tot oppervlaktebekledingen. Het unieke assortiment van Bigjigs shopt u eenvoudig en snel bij DoeppieDee!

Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-48 van 147

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-48 van 147

Pagina
per pagina
Aflopend sorteren
Copyright © 2017 DoeppieDee en Bezige boefjes.