Hape

Bij Hape Speelgoed heeft de veiligheid en kwaliteit van de producten de hoogste prioriteit. Hape verkoopt uitsluitend speelgoed van hoogwaardige, duurzame materialen. Het assortiment bestaat dan ook voor een groot gedeelte uit houten speelgoed: Hape is ’s werelds grootste producent van houten speelgoed. Ook maakt Hape gebruik van de duurzame eigenschap van bamboe. Speelgoed van Hape is altijd een combinatie tussen wereldwijd denken en duurzame verantwoordelijkheid, van het ontwerpproces tot aan de levering. De samenwerking tussen internationale en lokale medewerkers heeft een bedrijfscultuur gecreëerd met begrip en respect voor de wereld waarin we leven. Duurzaamheid, educatie, innovatie en plezier: Hape vertegenwoordigt de nieuwe generatie speelgoed.

“Onze kinderen zijn de toekomst” hoor je weleens. En daar zijn ze het bij Hape volledig mee eens. Hape gelooft dat de toekomst bij onze kinderen begint. Zij zien het als hun plicht om hen oneindig veel mogelijkheden te bieden in deze wereld. Het speelgoed is dan ook gemaakt vóór kinderen, om ze te inspireren tot spelen, leren en het ontdekken van de wereld waarin we leven. Hape gebruikt natuurlijke materialen, verf op waterbasis en hanteren strikte kwaliteit- en veiligheidsstandaarden. Hiermee streven ze van ieder stuk speelgoed een investering te maken waar kinderen van houden en die ouders vertrouwen. Hape is zich bewust van de rol in de maatschappij. Daarom hopen zij door verantwoordelijk ondernemerschap een betere wereld achter te laten voor alle kinderen. Want de kinderen zijn de toekomst!

Met het We Care, We Share programma zetten zij zich in om een betere wereld achter te laten voor de kinderen. Hape heeft een aantal landen geselecteerd die behoefte hebben aan hulp: Syrië, Afghanistan, Zimbabwe, Nepal en China. Deze landen zijn verscheurd door oorlog, armoede, natuurrampen of een gebrek aan middelen. Wanneer je een speciale blokkenset aanschaft, doneert Hape eenzelfde set aan een kind in nood in één van deze landen. Hape vindt namelijk dat ieder kind moet kunnen spelen. Bovendien ben je nooit jong genoeg om te leren over de wereld, of om een bijdrage aan een ander te geven. Het We Care, We Share programma moedigt het bewustzijn, de vrijgevigheid en de liefde van de kinderen aan. Hiermee hopen zij de wereld een klein beetje beter te maken.

Bij Hape voelen zij een sociale verantwoordelijkheid om het goede voorbeeld te geven voor anderen. Daarom wijzen zij leveranciers op de voordelen van duurzaamheid en verantwoordelijk gebruik van grondstoffen. Ook hebben de doorlopende technische ondersteuningsprogramma’s bijgedragen aan duurzame lokale economieën in landelijke gebieden. Daarbij heeft Hape drie scholen gebouwd in het buitengebied van Guizhou, waar meer dan 3.000 kinderen kunnen spelen en leren. Momenteel bouwt Hape een Early Education Center and Environmental Development faciliteit in Gongtong. In deze faciliteit kunnen kinderen leren over de schoonheid van de natuur, de Chinese cultuur, lokale grondstoffen en universeel spelen. Ook geeft dit complex ruimte aan verschillende faciliteiten voor onderzoek. Zo kunnen leergroepen het gebruik van bamboe en andere natuurlijke grondstoffen onderzoeken in dit veelzijdige complex.

Hape is ’s werelds grootste producent van houten speelgoed. Neem bijvoorbeeld de houten poppenhuizen, houten knikkerbanen en houten speelkeukens. Ook heeft Hape speelgoed gemaakt van bamboe, waarbij ze gebruikmaken van de speciale eigenschappen van dit uitzonderlijk duurzame materiaal. Hape is zich bewust van de duurzame verantwoordelijkheid en daarom proberen zij de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dit doen zij onder andere door strategische keuzes te maken op het gebied van energieverbruik en verpakkingsmaterialen. Hape heeft belangrijke processen ingevoerd die ervoor zorgen dat de geproduceerde bijproducten een minimale impact hebben op het milieu. Bovendien is de fabriek op slechts drie kilometer van de Ningbo-Zhoushan haven gelegen, een van de grootste havens ter wereld. Deze locatie biedt veel voordelen op het gebied van transport en het milieu.

Hape’s hoogste prioriteit is de veiligheid van het speelgoed. Daarom stellen zij hoge eisen aan de kwaliteit ervan. De producten van Hape komen dan ook overeen met de Europese (EN71) en Amerikaanse (ASTM) veiligheid- en kwaliteitsstandaarden óf overtreffen ze zelfs. Ook worden alle chemische materialen gecontroleerd en is iedere zending getest door een gecertificeerd extern laboratorium. Om er zeker van te zijn dat jouw kindje veilig met ons speelgoed kan spelen, voeren zij tijdens iedere productiecyclus een veiligheidstest uit op de eerste batch van een nieuw product. Veel van de producten zijn dan ook bekroond met prijzen van allerlei instellingen.

Het verhaal van Hape begint met Peter Handstein. Hij groeide op met een diepgeworteld respect voor familie, eerlijkheid, compassie en een liefde voor de natuur. Hape is een reflectie van deze waarden. Peter werd verkoper van educatief speelgoed voor Duitse kindergartens. In 1986 werd Hape Kindergarten Supply opgericht. Peter breidde het bedrijf land voor land uit. In 1995 bouwde hij een innovatieve fabriek in Ningbo, China. Daar ontdekte hij het uitzonderlijk duurzame materiaal bamboe. Dit leidde tot een samenwerking met UNESCO en de eerste complete lijn bamboespeelgoed in 2005.

Dankzij Peter Handstein is Hape uitgegroeid tot een multinationaal bedrijf. Zij verkopen het speelgoed in meer dan 50 landen. De idealen van Peter stoppen niet bij het creëren van veilige, innovatieve producten. Zijn levenslange inzet voor leren en educatie heeft geleid tot het bouwen van lokale scholen voor complete gemeenschappen. Sociale verantwoordelijkheid, educatie, duurzaamheid en innovatie zijn allen onderdeel van Peter's nalatenschap en reflecteren in alles de bedrijfsvoering van Hape in het verleden, heden en de toekomst. Het unieke assortiment van Hape shopt u eenvoudig en snel bij DoeppieDee!

Bekijken als Rooster Lijst

38 producten

per pagina
Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

38 producten

per pagina
Aflopend sorteren
Copyright © 2017 DoeppieDee en Bezige boefjes.